Amerika reisverslagen, reisverslag, reismagazine

Amerika reisverslagen reisverslag

Amerika reisverslagen reisverslag

Amerika is een van de talloze bestemmingen waarover je reisverslagen kunt lezen in het reismagazine. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn dan ook geschreven door reizigers.

Amerika reisverslagen reisverslag

Het online magazine richt zich exclusief op de reiziger die de gebaande paden van het massatoerisme mijdt en op reis meer zoekt dan zon, zee en strand. Dat kan de coleur locale zijn, de natuur, de cultuur, het stedeschoon... noem maar op wat voor eigens een streek of stad kan hebben dat deze tot een geschikte reisbestemming maakt. Het reismagazine wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe reisverslagen. Op de hoogte blijven? Neem een gratis abonnement op onze nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief

De reisinformatie over deze reisbestemming:

Costa Rica

Het land van de nationale parken

Hoewel klein van oppervlakte telt Costa Rica enkele tientallen nationale parken. Tropische regenwouden, actieve vulkanen, koraalriffen en witte stranden tref je er. Ook de fauna is zeer gevarieerd: van krokodillen tot luiaards en van ibissen tot gifkikkers. 22 foto's.
Costa Rica praktisch

Cuba

Cuba buiten de gebaande paden

Wie de tourbus verruilt voor de kameelbus en andere vormen van lokaal vervoer, ondekt het Cuba achter de revolutionaire slogans. Een prachtig land waar de bevolking al ritselend probeert te overleven. 13 foto's.
Praktische informatie bij Cuba buiten de gebaande paden

Ecuador

De vele landschappen van Ecuador

Ecuador, het kleinste land van Latijns-Amerika, heeft een unieke variatie aan landschappen, inwoners en klimaatzones. Je kunt er in een dag alle vier seizoenen beleven: heb je 's ochtends in de Andes nog twee truien aan, zit je 's middags bij 30 graden aan de Stille Oceaan of in het tropische Amazone-woud. 17 foto's.
Praktische informatie bij: De vele landschappen van Ecuador

Natuur en cultuur rond het Andesgebergte

Ecuador wordt gedomineerd door het Andesgebergte, met zijn vulkanen en besneeuwde toppen. Maar het land kent een grote variatie aan landschappen, waaronder de jungle rond de Amazone en bounty-stranden. Daartussen liggen koloniale stadjes met fraaie kathedralen en indianendorpen met bonte markten. 16 foto's.
Praktische informatie reizen Ecuador

De Galapagos Eilanden

Ongerepte natuur in de Pacific. De Galapagos Eilanden zijn nooit in contact geweest met het vasteland. Planten en dieren ontwikkelden zich daardoor tot unieke en vaak zeldzame soorten. De dieren zijn bovendien tam, omdat menselijke vijanden hen vreemd zijn. 19 foto's.
Galapagos Eilanden praktisch

Guatemala

In het voetspoor van de Maya's II

In Guatemala kun je behalve met resten uit de hoogtijdagen van de Maya-cultuur ook kennismaken met hedendaagse Maya's. Daarnaast heeft het land oude koloniale huizen uit de Spaanse tijd met patio's. En een overweldigende natuur met jungles, warmwaterbronnen, bergen, vulkanen, rivieren en meren. 19 foto's.
Guatemala praktisch

Mexico

In het voetspoor van de Maya's I

Indrukwekkende tempelcomplexen en oude steden van de Maya's getuigen van één der grootste beschavingen uit de geschiedenis. Nog steeds worden overwoekerde oude bouwwerken in de jungle blootgelegd. Een reis langs het Maya-erfgoed van o.a. Chichen Itza, Palenque, Merida, Uxmal en Campeche. 17 foto's.
Mexico praktisch

Peru

De Inca Trail

Op 4.000 meter door de Andes naar Machu Picchu. Omringd door toppen van boven de 6.000 meter gaat de Inca Trail dwars door het Andesgebergte. Over eeuwenoude door de Inca's aangelegde paden loop je op hoogten van rond de 4.000 meter naar Machu Picchu, de best bewaard gebleven Inca-stad. Vervolgens een moeizame tocht per diezeltrein via Cuzco naar het Titicacameer, waar indianen leven op drijvende eilanden van samengebonden riet. 13 foto's.
Inca Trail praktisch

Venezuela

Venezuela's afwisselende natuur

Venezuela is erg gevarieerd: eilandjes in zee, koraalriffen, grotten, watervallen, tafelbergen, wilde rivieren, uitgestrekte graslanden, regenwoud in het Amazonegebied en de majestueuze bergen van de Andes. Daartussen liggen steden als Caracas, Puerto la Cruz, Ciudad Bolivar en Merida. 25 foto's.
Venezuela praktisch

Merida, uitvalsbasis in de Andes

Merida ligt op een strategische plaats in een smal dal hoog in de Andes. Je kunt tochten maken in de omringende bergen met meer dan 5.000 meter hoge pieken, door de Nationale Parken met bergbossen en watervallen en naar Los Llanos. Merida is bovendien een studentenstad met gezellige parken. 17 foto's.
Merida praktisch

Verenigde Staten

Natuurparken in de westelijke VS

Reizen door de talrijke natuurparken van de westelijke VS is in september en oktober reizen door verkleurende landschappen en overdonderend natuurschoon: Lake Tahoe, Bryce Canyon, Grand Canyon, Death Valley, Sequoia National Park, het kan niet op. Wie zes weken de tijd heeft neemt gelijk San Diego, Los Angeles, Las Vegas en San Francisco mee. 20 foto's.
Praktische informatie bij natuurparken in de westelijke VS

De Rocky Mountains

De Rocky Mountains noordwaarts volgend kom je in steeds verlatener streken. Urenlang rijden zonder een levende ziel tegen te komen. Wie woont er ook vrijwillig op een plaats waar het de hele winter donker is en veertig graden vriest? Tussen een overweldigende natuur passeer je dan ook slechts af en toe een nederzetting. Bijna evenvaak kruisen beren je pad. 13 foto's.
Praktische informatie bij De Rocky Mountains

Wil je ook een verslag maken? Stuur ons een e-mailtje en we zenden je de voorwaarden die we hanteren en wat aanwijzingen: Stuur mij de voorwaarden

bol Nederlandse reisboeken en reisgidsen
over Amerika bestel je hier online
Zoek op:       
Zoek:  
Ook Engels- en Franstalige reisgidsen
Zonder verzendkosten, met korting!
vakantie reizen vakantie reizen hotels vliegtickets huurauto hotel vakantie reizen hotels cruise golf cruises huurauto hotel vakantie reizen vakantie reizen reisgidsen reisboeken travel guides maps travel guides books